Hčerka se je odločila, da ji bo pri drugem porodu v pomoč hipnoza

Hčerka se je poročila pred tremi leti, z možem sta si opremila stanovanje v zgornji etaži naše hiše. Vesela sem, da se zaenkrat dobro razumemo in da ji lahko priskočim na pomoč. Pred dvema letoma se jima je rodil sinček, ki ga vsi obožujemo. Hčerka si zelo želi še enega otroka, vendar jo je zelo strah, saj je bil prvi porod zelo težek.

Prejšnji teden sem hodila na akupunkturo v protibolečinsko ambulanto, saj imam težave z išijasom. Ko sem čakala v čakalnici, sem na steni opazila, da obstaja hipnoza za pomoč pri porodu in da jo ponujajo v tej ambulanti. Ko sem prišla na vrsto sem zdravnika vprašala, če hipnoza res pomaga pri porodu in na kakšen način.

Razložil mi je, da hipnoza bodočim mamicam pomaga, da:

  • odpravijo strah pred porodom
  • imajo več samozaupanja in posledično porod poteka lažje in hitreje
  • da različne tehnike lahko oslabijo bolečino
  • da se mamica lahko bolje osredotoči na sam porod.

Povedala sem mu, da je imela hčerka pri prvem porodu veliko težav in jo je zdaj strah, močno pa si želi še enega otroka. Zdravnik me je opozoril edino na to, da bo v primeru, da ji bo hipnoza pomagala pri porodu, potrebna dolgotrajna priprava.

Hčerka se je odločila, da ji bo pri drugem porodu v pomoč hipnoza

Ko sem prišla domov, sem hčerki takoj povedala, kako učinkovita je hipnoza pri porodu, da sem se o tem pogovorila z zdravnikom v protibolečinski ambulanti, kjer jo nudijo. Zdelo se ji je zelo zanimivo. Odločila se je, da bo najprej temeljito raziskala koliko lahko hipnoza pripomore pri lajšanju poroda. Rekla je, da bo najprej vprašala vse mlade mamice, ki jih pozna, saj je najbolje slišati izkušnjo iz prve roke.

Čez nekaj dni je prišla k meni na kavo in se mi zahvalila za informacijo. Ugotovila je namreč, da sta dve mamici, ki ju pozna rodili na tak način in da jima je hipnoza zelo pomagala. Mislim, da se bo sedaj lažje odločila za drugega otroka.