Hitra hrana se danes pojavi že za vsakim kotičkom in na vsaki ulici

Na ulicah se pojavlja čedalje več restavracij hitre hrane. Pod hitro hrano uvrščamo, kakor ime nakazuje, vso hrano, ki jo lahko dobimo praktično takoj ob naročilu. Pod hitro hrano torej spadajo, kebabi, bureki, razne picerije, McDonalds, itd. 

Hitra hrana je zelo priljubljena predvsem pri mladih, saj služi kot odlična malica. Študenti in dijaki, zauživajo hitro hrano v času malice, ali pa pred in po šoli oziroma faksu, saj nimajo veliko časa med odmori, da bi zaužili kakšen resen, malo večji obrok, tako, da je veliko hitrejši način preprosto obiskati restavracijo hitre hrane, »fast food«, nakar preprosto naročiš, kaj bi jedel in ti hrano pripravijo v roku 5ih minut, nakar plačaš in se že lahko odpraviš ter poješ obrok na poti. 

Hitra hrana se danes pojavi že za vsakim kotičkom in na vsaki ulici

Postavitve hitre hrane so na zelo praktičnih mestih, saj jih gradijo v okolici srednjih šol, ali pa fakultet, nakupovalnih središč, raznih športnih centrov itd. Torej je hitra hrana dostopna skoraj povsod, kjer jo rabimo ter nam omogoča za nizko ceno in na hiter način potešiti lakoto.  

Še ena benificija, čedalje več restavracij hitre hrane je tudi ta, da to proizvaja veliko novih delavnih mest, ne zgolj kot v sami restavraciji, vendar tudi v obliki dostave, ki je znana, da je odprla veliko delavnih mest mladim, ki lahko hrano dostavljajo tudi z svojim kolesom, motorjem ali tudi avtom. Eno takih podjetij za dostavo je na primer Wolt, kjer se lahko zaposli vsak, tudi preko študentskih servisov. Nato pa kupec preko telefonske aplikacije naroči hrano iz neke restavracije hitre hrane, pove svoj naslov, oziroma naslov na katerega bi želel dobiti dostavo, nato pa v roku 15-20ih minutah dobi hrano.