Kaj uporabljate za čiščenje obraza?

Vemo, da je čiščenje obraza še kako pomembno, če želite imeti lepo, zdravo in sijočo kožo. Večina nas čiščenje obraza opravi dvakrat dnevno. 

Kakšna je naša koža, pa je odvisno, katere izdelke bomo uporabljali, seveda se gleda na problematičnost kože in na tip kože, kajti vsaka koža potrebuje svoje čiščenje obraza in če si boste narobe čistili obraz glede na tip kože, se lahko vaša koža samo poslabša in ne poboljša.

Za čiščenje obraza se uporablja:

  • Čistilni piling ali gel,
  • Tonik,
  • Krema( vlažilna ali hranljiva).

Sedaj pa je odvisno od kože, kateri tip kože imate, da boste znale izbrati pravilne izdelke. Jaz moram priznati, da zjutraj ne uporabljam za čiščenje obraza pilinga ali gela, ta korak preskočim in si zjutraj obraz umijem le z toplo vodo, nato nadaljujem z zelo mrzlo, da moj obraz dobi prekrvavitev in nato že nanesem tonik in kremo. Zvečer pa v celoti poskrbim za kožo in obvezno začnem z čistilnim gelom, kajti moram odstraniti nečistočo in make up. Ne predstavljam pa si, da si zvečer ne bi umila obraza in šla spat z make upom. 

Prisegam pa na en poseben tonik, ko si opravim čiščenje obraza, in to je tonik, ki mi navlaži obraz. Ta tonik jaz uporabljam večkrat na dan, imam ga v torbici in, ko se spomnim se malo pošpricam z njim po obrazu. Tako si obraz večkrat na dan navlažim in poskrbim za ph kože. Resnično je pomembno čiščenje obraza in da si obraz čistimo z pravilnimi izdelki, prav tako pa moramo paziti, da si ravnovesje ph kože ne porušimo, če čiščenje obraza postane prekomerno, saj si bomo uničili povrhnjico in s tem naredili več škode, kot koristi.

Poskrbite za svojo kožo in čiščenje obraza opravite čisto vsak dan, kajti le to vam bo prineslo sijaja na vaš obraz in zdravo povrhnjico brez nepravilnosti.