Oljčno olje je moja prva izbira olja

Že zelo dolgo sem sedaj ljubitelj oljčnega olja, s katerim sem zamenjal mojo prejšnjo izbiro sončničnega olja. To pa zato, ker sem ob prvemu preizkusu oljčnega olja videl, da je veliko bolj okusno in bogato, poleg tega pa je tudi zdravo, kar pa je še en velik plus, saj doma zelo veliko kuham s oljem, ter je dobro, da je oljčno olje zdravo.

Na srečo pa imam nekaj sorodnikov na primorskih koncih, kateri pa se ukvarjajo s rejo oljk. Nato pa iz le teh, pridelujejo oljčno olje, ter ga imajo tako za domačo rabo, kot tudi za prodajo. Tako pa sem si lahko zagotovil ugodno oljčno olje, ki pa je kvalitetno in pa domačega proizvoda, kar pa je še toliko bolj cenjeno. 

Oljčno olje je moja prva izbira olja

Slišal pa sem tudi že, da naj bi bilo za vsakega človeka dobro, da bi vsak dan spil kakšno žlico oljčnega olja. To pa zato, ker naj bi majhne količine oljčnega olja pomagale pri ožilju in pa prekrvavitvi. To lastnost pa ima zgolj oljčno olje, saj je najbolj zdravo izmed vseh ostalih olj.

V vsakodnevni kulinariki, pa skoraj da ni dneva, kadar nebi uporabil oljčnega olja za pripravo katere hrane. Ker ima tako dober in pa bogat okus, se lahko poda praktično k vsaki hrani. Zato ga uporabljam za razne solate, testenine, kjer lahko dobijo zelo dober okus, če vanje kapnemo malo oljčnega olja. Prav tako se lahko v razne omake nalije malo oljčnega olja, ter damo s tem veliko boljši okus omaki.

Tako sem sedaj že res kar nekaj časa velik navdušenec za oljčno olje. Preprosto si ne predstavljam več, da bi za kuhanje uporabljal katero drugo olje, saj nima nobeno tako bogatega in pa okusnega okusa, kot nam ga daje oljčno olje. Zato bo oljčno olje verjetno moja prva izbira še za kar nekaj let kuhanja.