Plise zavese skorajda najbolj priljubljena vrsta senčil

V zadnjih letih plise zavese med vsemi vrstami senčil veljajo za skorajda najbolj priljubljeno izbiro. Zanje je značilno, da se ponašajo tudi z dekorativno noto, zato jih uvrščamo tudi med skupino izdelkov dekoracije za okna.

Plise zavese so praviloma narejen iz antistatične tkanine. Nasičenost senčenja pa je različna, in sicer glede na izbiro samo tkanine. Slednje delimo na štiri osnovne skupine. To so prosojne, polprosojne, neprosojne ter popolnoma zatemnitvene. Na hrbtni strani pa imajo plise zavese lahko tudi prav poseben lesketajoč nanos oziroma teflonski premaz.

 

Zavese plise so narejene iz mešanice različnih poliestrov

Materiali, iz katerih so torej plise zavese narejene, so mešanica najrazličnejših poliestrov. Tkanine pa so ravno zaradi njih odpornejše na svetlobo pa tudi na UV žarke. Tkanine posledično ne bledijo ter ohranjajo povsem nespremenjeno snovno sestavo, in to precej dolgo časa.

Večina tkanin, iz katerih so plise zavese, je pralnih. Očistijo se lahko le z ravno prav vlažno krpo in z zelo nežnimi čistili. Blago vsebuje različne premaze, ki pa nikakor niso občutljivi ne na umazanijo in ne na prah.

 

Možnost upravljanja plise zaves

Ena od zagotovo največjih prednosti plise zavese je ta, da se lahko upravlja od spodaj navzgor. Prav tako uporabnikom omogoča obojestransko upravljanje. To pomeni, da se lahko upravlja istočasno od zgoraj navzdol ter seveda tudi obratno. Pomikanje je mogoče v obe smeri, to je seveda odvisno od izbrane izvedbe.

Prvovrstna izbira za okna nepravilnih oblik so na primer polkrožne, trikotne, ne nazadnje še trapezoidne plise zavese.

Plise zavese skorajda najbolj priljubljena vrsta senčil

 

Preprosta montaža ter demontaža

Za plise zavese je značilna tudi izjemno preprosta montaža, prav tako demontaža. Najpogosteje so tovrstna senčila montirana direktno pod steklo okenske letvice. Z direktno montažo pred steklo tako senčilo zavzame le malo globinskega prostora.

Tovrstna senčila lahko po meri naročite tudi na spletu, kjer je kar nekaj dobre ponudbe.