Dober kvaliteten jogi in vaše spanje bo popolno

Ste med tistimi, ko vam spanje predstavlja problem, ali ste tisti srečneži, ko lahko spite bilo kje in bilo kdaj? Jaz sem bila med tistimi, ki so lahko spali kadarkoli in kjerkoli, enostavno se nikoli nisem obremenjevala, kakšni jogi imam. Celo moje otroštvo in še tja do 35 let, res nisem polagala pozornosti na jogi, jaz sem vsepovsod lahko dobro spala. Potem pa sem postala mama in takrat se je vse spremenilo.

Nisem mogla verjeti, kako so moje noči postale neprespane, vse me je začelo motiti, posteljnina, jogi, ropotanje, smrčanje, prej pa nisem slišala nič in nič me ni motilo. Mi je povedala ena mamica, da je pri njej bilo čisto isto in da se to velikokrat zgodi, ko ženska postane mama. Kot da se prebudi materinski čut, ki je zelo močen tudi ponoči. Ok, razumem, da se zbudim zaradi hrupa, ali smrčanja, ampak zakaj mi smeta isti jogi, na katerem sem prej dobro spala, tega pa ne razumem več. Leta res prinesejo svoje. Prav je imela moja mama, ko mi je to vedno govorila, ko je nisem razumela zakaj ne spi, pa mi je rekla, boš že še videla, kako in kaj. 

Sedaj res vidim, moj stari jogi sem zamenjala za novi, da bi le dobro spala, pa ni bilo razlike. Veste kdaj pa sem dobro spala? Takrat, ko je mož šel skupaj z otroci minimalno za 4 dni k svojim staršem in sem imela prazno hišo, tako sem se umirila, tako me ni motil noben jogi, vzglavnik, spala sem kot dojenček. Od takrat naprej vem, da je res, da ko si mama, se prebudi en materinski čut in takrat naš spanec ne more biti miren, ker vse slišimo in čutimo. Tako sva se z možem zmenila, da najmanj 4 krat na leto, odpelje otroke za več dni k svojim staršem in je tudi on tam. Jaz takrat spim dobro, lahko bi bil najslabši jogi in jaz bi spala.