Lovska kamera je bila bistven pripomoček za lov

Lovska kamera je bila bistven pripomoček za lov

Ko sem bil še zelo mlad, se spomnim, da sem se velikokrat zelo rad odpravil do strica, ki je bil lovec, saj mi je bilo njegovo delo zelo zanimivo in fascinantno. Tako pa mi je dosti krat razkazoval njegovo lovsko opremo, katera me je vedno zelo fascinirala. Tako pa je bila moja zelo dolga želja, da bi se lahko kdaj odpravil z njim na lov, vendar mi ni pustil, saj sem bil še premlad.

Me je pa zelo razveselilo, kadar me je povabil, da sem mu pomagal pri raznih lovskih opravilih. Tako pa mi je enkrat dal določeno nalogo in sicer, da mu pomagam postaviti lovske kamere po gozdu. To pa mi je bilo zelo zanimivo, saj mi je bila lovska kamera zelo zanimiva, saj je zelo zanimivo delovala. Tako pa je vsaka njegova lovska kamera, katerih pa je bilo kar nekaj, imela poseben način delovanja, da je lahko zajemala fotografije ponoči.

Prav tako pa je vsaka lovska kamera imela funkcijo, da se je sprožila, ko je senzor zaznal gibanje. To pa je bilo zelo uporabno, saj tako nisva imela nato veliko opravka z pregledovanjem vseh posnetkov, oziroma filma, vendar sva imela le fotografije, kjer je bila gor kakšna žival.

No tako pa je bila ta najina naloga, da sva po gozdu postavila lovske kamere na specifična mesta, da bi lahko najbolje videla, koliko živali je kaj v gozdu in pa kje se največkrat nahajajo. No tako pa nama je prav vsaka lovska kamera, ki sva jo postavila, nudila ustrezne informacije, ki bi lahko pomagale mojemu stricu pri analizi, koliko živali katere vrste je v gozdu, kjer bi tako lahko videl ali katera vrsta prevladuje, ki ne bi smela. Prav tako pa je lahko videl, kam se bo naslednjič odpravil na lov, saj bi tako lahko šel na območje, kjer je največ živali.